- Valk Jobs

Bloemstyliste bij Van der Valk

Bloememstyliste bij Van der Valk

Je ruikt de frisse en zoete geur van bloemen.  Een zaal bij Hotel De Gouden Leeuw is even veranderd in een bloemisterij. Moeder en dochter Bouwmeester zijn bezig met de wekelijkse verse aanvoer van bloemen en planten voor de restaurants van Van der Valk. "Heerlijk werk," zegt Dia Bouwmeester (60). "Bloemen zijn fijn om mee te werken maar het leukste van dit vak is dat je altijd een (bloemen)meisje blijft!"

Overal waar je kijkt in de zaal staan emmers met tulpen, rozen, lelies en gerbera's. Witte rieten kransen liggen opgestapeld ernaast. Grote vazen staan klaar om gevuld te worden. Op een enorme tafel liggen honderden bloemen. Samen met haar dochter Pauline (29) was Dia al vroeg uit de veren die dag. De bloemen moeten namelijk eerst allemaal ingekocht worden op de veiling. Dat gebeurt iedere dinsdag bij de veiling in Naaldwijk. Dan wordt er voor vijftien zaken ingekocht.

"We doen dat samen," vertelt Dia. "Van tevoren overleggen we even kort of er bijzonderheden zijn, zoals een groot feest, waar we rekening mee moeten houden maar verder zijn we helemaal vrij in onze keuze. We houden uiteraard wel rekening met de verschillende interieurs en de smaak van de personen die er werken.

Zo heeft Hotel Nootdorp wat strakkere boeketten nodig dan bijvoorbeeld Hotel Spier of Hotel de Gouden Leeuw. Pauline vult aan: "En gele bloemen staan bijna nergens mooi, dus die kleur kopen we nauwelijks. Tenzij het een bijzondere gelegenheid is zoals Pasen, dan mogen er best wat gele boeketten staan. Verder houden we voornamelijk de kleuren van het seizoen aan. Iedere keer probeer je weer wat anders te verzinnen."

Bekijk het hele artikel

Wij maken gebruik van cookies.