- Valk Jobs

Toen Gerard nog een middelbare scholier was, startte hij tijdens de bouw van Hotel Assen als manus van alles bij Van der Valk. Daarna doorliep hij alle afdelingen, van schoonmaak, (nacht-)receptie, restaurant, keuken, bedrijfsleiding en als laatste de administratie in dit toentertijd gloednieuwe paradepaardje van het concern. Tijdens zijn studie accountancy in Groningen belandt hij in Hotel Vianen bij Martin van der Valk.


"Dat is alweer ruim vijftien jaar geleden," vertelt Gerard. "Eerst nog ambulant, want ik moest me zelf nog wel bewijzen. De administratie werd toen nog centraal vanuit Voorschoten verzorgd, maar dat wilde men graag decentraliseren vanwege de grote groei van het Valk-concern en de toenemende regelgeving. Mijn stage bij PriceWaterhouse in Den Haag kwam goed van pas; zo zat ik dichterbij Voorschoten.
Na de dagelijkse stage ging ik in Hotel Den Haag - Wassenaar een personeelsmaaltijd nuttigen en werkte als tegenprestatie daarvoor in de avond samen met Henk Luiten aan de administraties. Na die tijd ben ik in Hotel Vianen als student gestart met het schrijven van een manual voor de (loon)administraties voor het Van der Valk concern als afstudeerscriptie."

Bekijk het hele artikel

Een koksopleiding in Nederland gaat gepaard met ervaring opdoen in de praktijk, stage lopen, of een leerplaats als BBL student. Omdat Van der Valk nu eenmaal een groot bedrijf is heeft het ook een groot aantal stage- en leerplekken, op velerlei gebied, maar zeker in de keuken. Zo'n, met goed gevolg afgesloten leerplaats bij Van der Valk, blijkt nu ook deuren te openen aan de andere kant van de wereld.

Glenn Vis, die dit jaar zijn diploma Leidinggevende Keuken (niveau 4) gehaald heeft bij het ID-college in Gouda, heeft plannen zijn ervaring uit te breiden in een heel andere omgeving "Down-Under". Via een Europese organisatie, StudyNewZealand EU, gaat Glenn zijn Engels taalkennis vervolmaken en een jaar lang stage lopen bij een gerenommeerd restaurant in Wellington, de hoofdstad van Nieuw Zeeland.

In eerste instantie bood het talen instituut in Nieuw Zeeland de taalcursus aan met een betaalde stage in de keuken van een Accor hotel. Maar toen ze op de CV van Glenn zagen dat hij bij Van der Valk Hotel Nieuwerkerk, onder leiding van Chefkok Berry Jansen, 4 jaar lang zijn praktijkervaring heeft opgedaan lagen er plotseling meer mogelijkheden voor Glenn voor het grijpen. Hij kreeg de keus uit maar liefst twee fine-dining restaurants in Wellington voor zijn betaalde stageplek. 

Bekijk het hele artikel

Wij maken gebruik van cookies.