Direct naar de contentDirect naar de footer

Hein Onderwaater is de Jongste chef-kok

Hein Onderwaater is met zijn 25 jaar de jongste chef-kok binnen het Van der Valk concern. Na een aantal jaar bij mooie restaurants op topniveau te hebben gewerkt, startte hij begin 2010 bij Hotel De Gouden Leeuw in Voorschoten. "Ik heb het echt geweldig naar mijn zin hier en werk met een goed team!"

Helemaal nieuw was De Gouden Leeuw niet voor Hein. Hij werkte al eerder onder leiding van chef-kok Naceur Taieb bij De Gouden Grill, de toenmalige bistro van De Gouden Leeuw. Nadat Hein de Koksschool en de opleidingen basiskok en zelfstandig werkend kok had afgerond, werd hem gevraagd of hij wilde komen helpen om Upstairs, de opvolger van De Gouden Grill, naar een hoger niveau te tillen.

Zo kwam het dat Hein bij restaurant Upstairs aan de slag ging. "Ik vond dat geweldig. Ik was net leerling-af en had al de nodige ervaring op hoog niveau op gedaan. Erik Jansen van Het Tolhuysch in Oegstgeest en Jean Jacques Menanteau van Excelsior in Amsterdam zijn twee personen waarvan ik heel veel heb geleerd; dit kon ik nu mooi laten zien. Ik was heel ambitieus, wilde alleen op extreem hoog niveau koken en was in gedachten alleen maar bezig met Michelin-sterren.

Maar ja, ik had wel de ambitie maar niet de functie. Ik was 'maar' een hulpkok van 21 jaar en om alles op een rijtje te zetten, ben ik er een paar maanden tussenuit gegaan. Maar ik miste de keuken echt enorm. Om een bredere ervaring op te bouwen ben ik met de middelbare hotelschool begonnen. Binnen een jaar had ik deze opleiding afgerond; het was zwaar maar als ik ergens mijn tanden in zet, dan ga ik er ook voor."

Bekijk het hele artikel

WERKEN BIJ VAN DER VALK

  • Werken in de horeca
  • Omgaan met gasten
  • Elke dag dynamiek
  • Teamwork