Direct naar de contentDirect naar de footer

Jan Grisnich

Jan Grisnich zorgt ervoor dat Van der Valk haar hotels kan gaan bouwen.

Samen met zijn zoon Aaike, die inmiddels meewerkt en met een groot team medewerkers, wordt de grond bouwrijp gemaakt zodat de bouw soepel kan starten. “Dat doe ik al twintig jaar lang en toch is iedere dag anders!”

Vader en zoon komen de lobby inlopen bij Hotel Schiphol. Een beetje gehaast want er moest een VCA examen afgelegd worden. De uitslag is nog niet bekend maar de mannen zijn positief. Eenmaal gezeten aan tafel met thee en koffie, steekt jan van wal. "Toen twintig jaar geleden Hotel Schiphol werd gebouwd, kwam ik hier werken via mijn toenmalige werkgever. Door de gemeente was een vergunning afgegeven voor een bouwoptie voor een hotel op vier hectare grond. Ik kwam terecht in een reusachtige bouwput en heb hier toen in de kelder van het hotel heel wat werkzaamheden verricht om de ruimte droog te krijgen. Daarna heb ik een jaar lang meegeholpen met de afwerking van de infrastructuur rondom het hotel zoals de bestratingen, de leidingen, de tuinen. Dat ging altijd in wederzijdse harmonie en er ontstond al snel een vertrouwensband tussen Lukas van der Valk (directeur van Hotel Schiphol, red.) en mij.

De samenwerking werd in rap tempo verder uitgebouwd; ik was er eigenlijk fulltime mee bezig. Ik werkte ook bij andere hotels maar was het grootste deel van de tijd bij Hotel Schiphol aan de slag. Het hotel startte met 250 kamers, dat is langzaam uitgegroeid naar 450 en deze zomer worden het er zelfs 600; die hele groei heb ik meegemaakt. Toen ik voor Van der Valk ging werken, zorgde ik voor de aansturing van de infra- en onderhoudswerkzaamheden rondom de hotels en kreeg de volledige verantwoordelijkheid voor de inkoop en uitvoering van de werkzaamheden. Lukas heeft mij daar altijd in gesteund en geeft mij altijd volledige vrijheid en vertrouwen, iets waar ik Van der Valk zeer dankbaar voor ben."

Bekijk het hele artikel

WERKEN BIJ VAN DER VALK

  • Werken in de horeca
  • Omgaan met gasten
  • Elke dag dynamiek
  • Teamwork