Direct naar de contentDirect naar de footer
;

SPIN IN HET WEB

In een hotel zijn de receptionisten het centrale aanspreekpunt. Zij weten wat er speelt in een hotel en zijn voortdurend druk met veel dingen tegelijkertijd. Sleutelwoorden: gastvriendelijkheid, stressbestendigheid en organisatietalent.

RECEPTIONIST

Voor een indruk van het werk van een receptionist lees onderstaand verhaal.

Receptioniste Ellen Groth

Ellen Groth werkt bijna vijftien jaar aan de receptie in Hotel Vianen. Mensen vragen haar wel eens waarom ze dit werk al zo lang doet. "Simpel, zeg ik dan. Je bent als receptioniste de spin in het web. De receptie is een belangrijke plek in het bedrijf omdat je met alle afdelingen te maken hebt. Eigenlijk is het net als toneel, je moet improviseren in je spel."

Er zijn weekenden dat ze met gemak een paar duizend gasten welkom heet en de weg wijst naar de brunch, naar het Live Cooking buffet, of een receptie of feest. "Ik heb het niet eens meer in de gaten. Als ik dan in de computer zie dat er dat weekend zoveel gasten zijn geweest ben ik soms gewoon verbaasd. Maar ja, ze zitten natuurlijk over drie etages verspreid, ze komen in groepjes….het valt bijna niet op!"

Ellen Groth zorgt onder meer voor alle reserveringen in Hotel Vianen en heeft het eerste contact met de gasten. Niet alleen verzorgt ze de boekingen voor de kamers; ook maakt ze de reserveringen voor bijvoorbeeld de kerst- en paasarrangementen en Live Cooking wat in Hotel Vianen drie avonden per weekend volgeboekt zit.

Wil je graag bij Van der Valk werken? Solliciteer nu

WERKEN BIJ VAN DER VALK

  • Werken in de horeca
  • Omgaan met gasten
  • Elke dag dynamiek
  • Teamwork