Direct naar de contentDirect naar de footer

Iedereen kent de toekan

Trots wat we als familie tot stand gebracht hebben. Van een klein cafeetje in Voorschoten in de 19e eeuw tot een legendarisch familieconcern met meer dan 850 familieleden wereldwijd.

Hoe het ooit begon

Hoe het ooit begon

Er was eens een landarbeider, Nicolaas van der Valk, die voor 4210 gulden een boerderij kocht op een veiling in het Wapen van Voorschoten in 1862. Deze lag net buiten Voorschoten. En de naam beloofde een mooie toekomst: De Gouden Leeuw. Maar wie kon vermoeden dat dit het begin zou zijn van iets iconisch dat als geen ander de stempel zou drukken op de Nederlandse horecawereld.

Top idee

Top idee

Nicolaas zat niet stil en kreeg 24 kinderen. Om meer brood op de plank te krijgen werd de boerderij omgetoverd tot café. Die formule werkte goed en de Gouden Leeuw werd een begrip in Voorschoten. Uiteindelijk was het de benjamin van het gezin, Martinus, die de onderneming overnam van zijn ouders en groot maakte.

Elk een eigen zaak

Elk een eigen zaak

Ambities werden als maar groter. Het doel van Martinus werd om de onderneming uit te breiden met een eigen zaak voor al zijn 11 kinderen. Voor alle kinderen betekende het familiebedrijf dat ze vroeg aan het werk moesten. En dat was hun kracht. Maar niets is verplicht. Echter zijn er maar weinig familieleden die de unieke kans om mee te bouwen aan zo’n bijzonder bedrijf niet grijpen.

Blijft maar groeien

Blijft maar groeien

Met de aankoop van horecagelegenheden voor ieder kind breidde het Van der Valk-rijk zich op natuurlijke wijze uit. Het werd in heel Nederland een begrip, want op veel gunstig gelegen locaties konden zakenreizigers en dagjesmensen zich te goed doen aan royale porties uit de Hollandse keuken.

En zo door

En zo door

Hard werken met veel plezier. Vandaag de dag is dit nog steeds de Valk-stijl. De jonge Valken van de nieuwste generaties doen niet anders dan op een eigentijdse manier voortbouwen op het succes van hun overgroot-, groot- en ouders. Met inmiddels meer dan honderd hotels en nog altijd overal een familielid aan het roer, is Van der Valk wereldwijd een uniek familiebedrijf.