- Valk Jobs
In de keuken werk je met je collega's samen als een geoliede machine. Tijdens de hectiek van het doorgeven van een lunch of diner is iedereen bezig met het op tijd doorgeven van perfecte gerechten. Sleutelwoorden: teamwork, communiceren en liefde voor het horecavak.

Voor een indruk van het werk in een Van der Valk keuken lees het verhaal van de broers Pluym.

De tweeling Pluym

De tweeling Stephan en Emile van der Pluym (33) werkt al jaren samen in de keuken van Hotel Houten. Sinds de opening van Houten vier jaar geleden om precies te zijn. Ook daarvoor werkten ze al samen bij verschillende horecabedrijven.

Je hoeft niet lang te zoeken naar de tweeling bij Hotel Houten. Allebei rond de twee meter lang, allebei een blonde kuif, hetzelfde lachje en alhoewel niet exact dezelfde kleding is wel de stijl identiek. De gelijkenis is echt frappant zoals vaker bij eeneiige tweelingen. Net als de gebaartjes en manier van kijken. Het maakt je benieuwd of ze wel eens profiteren van hun gelijkenis. Stephan: "Of we wel eens geintjes uithalen omdat we zo op elkaar lijken? Vroeger wel ja, tegenwoordig niet meer."

"Gasten kijken wel eens een keertje extra als ze ons samen zien. Zeker als we tegelijk achter het buffet staan met Live Cooking. Of als één van ons iets gaat pakken achter en ze opeens mijn broer zien staan praten met heel iemand anders. Dan zie je gasten wel eens verbaasd kijken...haha."

Zelf hebben ze tijdens het werk niet eens meer in de gaten dat ze een tweeling zijn. Emile: "We zijn zo op elkaar ingespeeld dat we elkaar ongemerkt aanvullen als we werken. We zijn het meestal wel met elkaar eens. Natuurlijk hebben we ook wel eens aanvaringen maar die duren nooit lang. Maar niemand merkt dit hoor. Het is eigenlijk altijd heel leuk en gezellig in de keuken. Er wordt veel gelachen."

Lees het hele artikel in het Valk Exclusief Magazine

Wil je graag bij Van der Valk werken? Solliciteer nu

 


Wij maken gebruik van cookies.