Direct naar de contentDirect naar de footer

De werkervaring van managers

Meewerkende leaders. Dat zijn managers Valk-stijl. Leiden door zelf het goede voorbeeld te geven. Lees hier over de werkervaring van een General Manager.

General Manager Jan: 'Ik voel me thuis bij familiebedrijven'

General Manager Jan: 'Ik voel me thuis bij familiebedrijven'

''Het zit in mij om trouw te zijn. We werken met een klein team, dus bijspringen is heel normaal. Van een uurtje meehelpen bij het ontbijt en bij de lunch tot zorgen dat het bij het diner ook op rolletjes loopt.''

Manager

  • Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?

    Jan: ''Als student aan de middelbare hotelschool stapte ik al 18-jarige stagiair binnen en het was meteen goed. Op de Hogere Hotelschool volgden stages elders, maar Van der Valk bleef trekken. Afgestudeerd wilde ik weleens wat anders en ben naar Sales gegaan in hotel Düsseldorf maar dat lag me niet echt. De functie van Banqueting Manager in hotel Maastricht wel. Tot de functie van General Manager in Kasteel Bloemendal vacant kwam. ''

  • Waarom werk je bij Van der Valk?

    Jan: ''Het zit in mij om trouw te zijn. Ook het familiaire maakt dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om weg te gaan. Met eigenaren Frans Willem en Jacqueline heb ik een goede band. Ze geven je de vrijheid om ideeën aan te dragen en uit te voeren.''

  • Omschrijf eens een werkdag...

    Jan: ''We werken met een klein team, dus bijspringen is heel normaal. Van een uurtje meehelpen bij het ontbijt en bij de lunch tot zorgen dat het bij het diner ook op rolletjes loopt. Tussendoor zijn er meetings met de afdelingen en is er op kantoor werk te doen. Tegen negen uur 's avonds kan ik naar huis.''

  • Wat is je grootste blunder?

    Jan: ''Toen Stefan en ik als party-chefs ieder een bruiloft onder onze hoede hadden, heb ik de verkeerde taart op tafel gezet. Stefan het het gelukkig op tijd door. Het bruidspaar was onwetend, maar gasten hadden wel al foto's van de taart gemaakt.''

  • Wat is je leukste herinnering?

    Jan: ''Het jongerenteam waarmee we elk weekend aan het werk waren. Dat zijn echte vriendschappen geworden.''

  • Wat moet iedereen weten over Valk?

    Jan: ''Er zijn mensen die nog denken dat Valk synoniem staat voor schnitzel. Die is er zeker nog, maar de organisatie heeft ondertussen een flinke slag gemaakt. De hotels zijn fris, luxe en helemaal van deze tijd.''

F & B Manager Stefan: ''Ik ga elke dag met plezier naar het hotel, zoals heel veel collega's"

F & B Manager Stefan: ''Ik ga elke dag met plezier naar het hotel, zoals heel veel collega's"

''We doen er alles aan dat onze gasten een leuke en gezellige dag hebben. Ik houd van de warmte, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer bij Valk.''

Manager

  • Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?

    Jan: ''Als student aan de middelbare hotelschool stapte ik al 18-jarige stagiair binnen en het was meteen goed. Op de Hogere Hotelschool volgden stages elders, maar Van der Valk bleef trekken. Afgestudeerd wilde ik weleens wat anders en ben naar Sales gegaan in hotel Düsseldorf maar dat lag me niet echt. De functie van Banqueting Manager in hotel Maastricht wel. Tot de functie van General Manager in Kasteel Bloemendal vacant kwam. ''

  • Waarom werk je bij Van der Valk?

    Jan: ''Het zit in mij om trouw te zijn. Ook het familiaire maakt dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om weg te gaan. Met eigenaren Frans Willem en Jacqueline heb ik een goede band. Ze geven je de vrijheid om ideeën aan te dragen en uit te voeren.''

  • Omschrijf eens een werkdag...

    Jan: ''We werken met een klein team, dus bijspringen is heel normaal. Van een uurtje meehelpen bij het ontbijt en bij de lunch tot zorgen dat het bij het diner ook op rolletjes loopt. Tussendoor zijn er meetings met de afdelingen en is er op kantoor werk te doen. Tegen negen uur 's avonds kan ik naar huis.''

  • Wat moet iedereen weten over Valk?

    Jan: ''Er zijn mensen die nog denken dat Valk synoniem staat voor schnitzel. Die is er zeker nog, maar de organisatie heeft ondertussen een flinke slag gemaakt. De hotels zijn fris, luxe en helemaal van deze tijd.''

  • Wat is je leukste herinnering?

    Jan: ''Het jongerenteam waarmee we elk weekend aan het werk waren. Dat zijn echte vriendschappen geworden.''

  • Wat is je grootste blunder?

    Jan: ''Toen Stefan en ik als party-chefs ieder een bruiloft onder onze hoede hadden, heb ik de verkeerde taart op tafel gezet. Stefan het het gelukkig op tijd door. Het bruidspaar was onwetend, maar gasten hadden wel al foto's van de taart gemaakt.''