Direct naar de contentDirect naar de footer

De werkervaring van managers

Meewerkende leaders. Dat zijn managers Valk-stijl. Leiden door zelf het goede voorbeeld te geven. Lees hier over de werkervaring van een General Manager.

General Manager Jan: 'Ik voel me thuis bij familiebedrijven'

General Manager Jan: 'Ik voel me thuis bij familiebedrijven'

''Het zit in mij om trouw te zijn. We werken met een klein team, dus bijspringen is heel normaal. Van een uurtje meehelpen bij het ontbijt en bij de lunch tot zorgen dat het bij het diner ook op rolletjes loopt.''

Manager

  • Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?

    Jan: ''Als student aan de middelbare hotelschool stapte ik al 18-jarige stagiair binnen en het was meteen goed. Op de Hogere Hotelschool volgden stages elders, maar Van der Valk bleef trekken. Afgestudeerd wilde ik weleens wat anders en ben naar Sales gegaan in hotel Düsseldorf maar dat lag me niet echt. De functie van Banqueting Manager in hotel Maastricht wel. Tot de functie van General Manager in Kasteel Bloemendal vacant kwam. ''

  • Waarom werk je bij Van der Valk?

    Jan: ''Het zit in mij om trouw te zijn. Ook het familiaire maakt dat ik nooit de behoefte heb gevoeld om weg te gaan. Met eigenaren Frans Willem en Jacqueline heb ik een goede band. Ze geven je de vrijheid om ideeën aan te dragen en uit te voeren.''

  • Omschrijf eens een werkdag...

    Jan: ''We werken met een klein team, dus bijspringen is heel normaal. Van een uurtje meehelpen bij het ontbijt en bij de lunch tot zorgen dat het bij het diner ook op rolletjes loopt. Tussendoor zijn er meetings met de afdelingen en is er op kantoor werk te doen. Tegen negen uur 's avonds kan ik naar huis.''

  • Wat is je grootste blunder?

    Jan: ''Toen Stefan en ik als party-chefs ieder een bruiloft onder onze hoede hadden, heb ik de verkeerde taart op tafel gezet. Stefan het het gelukkig op tijd door. Het bruidspaar was onwetend, maar gasten hadden wel al foto's van de taart gemaakt.''

  • Wat is je leukste herinnering?

    Jan: ''Het jongerenteam waarmee we elk weekend aan het werk waren. Dat zijn echte vriendschappen geworden.''

  • Wat moet iedereen weten over Valk?

    Jan: ''Er zijn mensen die nog denken dat Valk synoniem staat voor schnitzel. Die is er zeker nog, maar de organisatie heeft ondertussen een flinke slag gemaakt. De hotels zijn fris, luxe en helemaal van deze tijd.''

F & B Manager Stefan: ''Ik ga elke dag met plezier naar het hotel, zoals heel veel collega's"

F & B Manager Stefan: ''Ik ga elke dag met plezier naar het hotel, zoals heel veel collega's"

''We doen er alles aan dat onze gasten een leuke en gezellige dag hebben. Ik houd van de warmte, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer bij Valk.''

Manager

  • Hoe ben je in je huidige functie terecht gekomen?

    Stefan: ''Jongens uit de buurt vroegen of ik interesse had in een bijbaantje. Een uur later stond ik in de keuken van Kasteel Bloemendal en kon ik aan de slag in het restaurant. Vanaf het begin vond ik de sfeer heerlijk. Ik had mijn plek gevonden, maar wilde wel kunnen doorgroeien. Daarom ben ik de Hogere Hotelschool gaan doen. Tijdens mijn studie mocht ik als supervisor al feesten en partijen leiden. Nu, 15 jaar na mijn eerste job, heb ik als F&B Manager de leukste baan.''

  • Waarom pas je in dit bedrijf?

    Stefan: ''Ik houd van de warme, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer bij Valk. Die passen bij mij. Net als de wens om de gasten te geven waarvoor ze zijn gekomen.''

  • Omschrijf eens een werkdag...

    Stefan: ''Als eerste ga ik informatie vergaren. Hoe is de vorige dag verlopen, hoeveel gasten hebben we vandaag? Dus weter wat er speelt. Ik zet mezelf ook operationeel in, anderzijds houd ik mij bezig met planningen en overleg, zoals met de chef-kok en zijn team. Met elkaar nemen wij bijvoorbeeld de menukaart door. Ik vind het leuk om met ideeën te komen. Zo wilde ik heel graag een proeverij van voorgerechten introduceren en dat is gelukt.''

  • Waarom pas je in dit bedrijf?

    Stefan: ''Ik houd van de warmte, de gezelligheid en de ongedwongen sfeer bij Valk. Die passen bij mij. Net als de wens om de gasten te geven waarvoor ze zijn gekomen.''

  • Waarom werk je bij Van der Valk?

    Stefan: ''Geen dag is hetzelfde. Mijn baan heeft zoveel verschillende facetten dat ik er altijd energie van krijg.''

  • Wat is je grootste blunder?

    Stefan: ''In het begin van mijn carrière heb ik nogal eens een vol dienblad uit mijn handen laten vallen. Ook op een tafel. De manager kwam gelukkig helpen met het opruimen en aan het eind van de dag werd er heerlijk om gelachen.''